Glasögon

Vi har glasögonen som du kommer trivas med i många år framöver.

Glasögon är inte bara ett synhjälpmedel utan också en accessoar.

 

Det finns en uppsjö av bågar och glastyper på marknaden och det är ingen lättnavigerad djungel för en lekman. Låt oss nämna de vanligaste glasögontyperna:

 

  • Enkelslipade glasögon

Det här är den mest vanligt förekommande glasögontypen då det fungerar för alla åldrar. När man däremot närmar sig 50-årsåldern så kommer denna typ av glasögon endast hjälpa på vissa avstånd. Mer om det kan ni läsa om här under.

 

  • Progressiva glasögon

Progressiva glasögon är en glasögontyp som fungerar för alla avstånd när man blivit ålderssynt, d.v.s vanligtvis när man är ca 40-45år. När det kommer till progressiva glasögon så finns det en hel del olika kvalitéer att välja på, och man kan utan tvekan säga att man får det man betalar för. 

 

  • Arbetsanpassade glasögon/Terminalglasögon

Det här är glasögon som är speciellt anpassade för ditt arbete och din arbetsställning. I denna produktkategori finns det ytterligare tre underkategorier. Enkelslipade terminalglasögon, närprogressiva glasögon och rumsprogressiva glasögon. Vid en undersökning så analyserar vi resultatet vi kommer fram till samt din arbetssituation. Därefter ger vi en rekommendation av vilken typ av glasögon som skulle avlasta dig mest.