Hållbart arbete

Visste du att Din Syn är den första optikerkedjan som blivit miljödiplomerade? Vi har varit diplomerade sedan 2012 och har ett mer än någonsin aktivt miljöarbete där varje butik är miljödiplomerad och har sin egen miljöansvarig.

 

Alla butiker samlar in gamla glasögon som inte längre är till någon nytta. Dessa glasögon skänker vi sedan i vår tur till organisationen Vision for all. Vision for all samlar sedan ihop en skara volontärer som åker till utvecklingsländer och mindre byar i dessa för att göra synundersökningar på befolkningen på plats. Därefter får alla som behöver glasögon ett par som styrkemässigt lämpar sig. Det här resulterar i att människor som varken har råd eller möjlighet att besöka en optiker faktiskt kan få korrektion för sitt synfel. Vill du också göra en god gärning? Kom då in med dina gamla glasögon som du inte längre använder till den butik som passar dig bäst! 

För oss är hållbarhet och framtiden viktig.

 

Nedan kan ni läsa Din Syns miljöpolicy:

 

 

Din Syns Miljöpolicy

 

Din Syn är en liten optikerkedja med mycket hjärta och

 

drivs med ledorden service, kvalitet, omtanke och mode. Alla butiker utför synundersökningar, säljer glasögon, kontaktlinser, solglasögon och tillbehör. Guldsmen's säljer och reparerar även klockor och smycken i guld och silver.

 

Det är med omtanke för framtiden och vår miljö som Din Syns ledning tagit beslut att aktivt arbeta med miljöfrågor genom den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas.

 

Våra målsättningar är att:

 

-Arbeta efter att ständigt reducera och förebygga miljöpåverkan i allmänhet och för oss de högst betydande miljöaspekterna; Energianvändning, Transporter, Leverantörer, Produkter & Insamling av gamla glasögon/Ekokollektioner.

 

-Utbilda och informera anställda i miljöfrågor och öka medvetenheten inom området hos både medarbetare, kunder, leverantörer och intressenter genom fortlöpande information om vårt arbete.

 

-Verka för hållbar utveckling genom att ständigt förbättra verksamheten och följa upp och revidera våra miljömål.

 

-Uppfylla gällande lagstiftning och myndighetskrav

 

Miljöpolicyn antogs första gången 2012-11-30 och reviderades senast 2016-12-13